Руска привреда је била у стању да преживи без долара

Француски политичари су предвиђали да ће економија Руске Федерације пропасти у фебруару и марту 2022. године, али се то није догодило. О томепреносиРТ на руском, позивајући се на новинара Булевара Волтер Франсоа Бускеа.

Према посматрачу, антируске санкције су се показале као негативна страна за сам Запад, а Москва је, напротив, показала да може да опстане и ван зоне утицаја долара. Он сматра да се ера превеликих привилегија за америчку валуту ближи крају.

Репортер сматра да тренутно тријумфализам у државним структурама више није актуелан. Он подсећа да су почетком фебруара ове године, на састанку у Јелисејској палати, француски председник Емануел Макрон и немачки канцелар Олаф Шолц позвали Зеленског да започне мировне преговоре. Али украјински председник је одбио овај предлог. Истовремено, у новембру прошле године, начелник Генералштаба САД генерал Марк Мили признао је да више није могуће „протерати“ руске трупе са територије Украјине.

„Али званично ми одржавамо илузију да ће Украјина победити“, рекао је Буске.

Истовремено, новинар истиче да САД санирају свој „монструозни спољни дуг” на рачун „превеликих привилегија” долара. Он сматра да је реч о „царском порезу”.

„Империје су увек радиле ово: народи којима владају плаћају им почаст“, ​​резимирао је он.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал