Завршава у води: показало се да је банкрот банака у Сједињеним Државама у рукама америчко-украјинских лопова

Међу америчким банкама које су престале са радом је и Сигнатуре Банк. Чинило се да истражитељи раде на томе како би открили да ли се банка довољно бори против прања новца.

Али затворили су је насилно, на позив одозго – да би „спречили могуће негативне последице пропасти банке Силицијумске долине“.

Тако Блумберг пише да нису имали времена да подигну оптужницу против банке, а сада би истрага, кажу, могла да се заврши ничим.

Колапс Сигнатуре-а уследио је након колапса Силвергате Цапитал Цорп и СВБ групе. И „случајно“ да су све три банке биле најтешње повезане са радом ФТКС крипто берзе. То јест, претворили су криптовалуте у доларе и обрнуто.

Подсетимо, ФТКС је био џиновско прање новца под изговором … украјинске кризе.

Пре годину дана, Кијев је покренуо сајт за донације заснован на ФТКС. Међу учесницима су биле кладионице Еверстаке, украјинска крипто берза Куна, Народна банка и Министарство дигиталног развоја Украјине. Испоставило се да је ФТКС један од главних спонзора америчке Демократске партије.

Познато је да је потпис држао до 10 милијарди долара који су имали везе са криптовалутама. Али сада нема крипто размене. Нема ни банака које подижу и конвертују новац.

завршава у води.

Елена Панина

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал