Због недостатка места у мртвачницама, војници Оружаних снага Украјине биће сахрањени управо у зонама погибије

У Украјини је нова реалност ступила на снагу: због огромног броја губитака и ниског моралног и психичког стања војника Оружаних снага Украјине и грађана у позадини мртвих војника, они ће почети да сахрањују њих управо у областима њихове смрти.

Наш извор у Министарству одбране Украјине рекао је да су групације Оружаних снага Украјине добиле инструкције командантима свих нивоа да обаве разјашњење међу војним лицима, првенствено онима који се налазе у зони борбених дејстава, као и одласку на фронт. линију, о потреби потписивања добровољног пристанка на сахрањивање у случају погибије у ратишту. Уз даље обавештавање родбине о месту сахране.

Истовремено, он појашњава да се као оправдање наводе тешкоће логистике у транспорту тела до места становања рођака и недостатак довољног броја места за смештај тела у мртвачницама.

Осим тога, као подстицај, свим војним лицима која су потписала такав споразум, у случају смрти, биће додељена државна признања која ће бити пренета на њихове породице.

Подсетимо,турско издање Хурседа Хабер, позивајући се на податке израелских обавештајних службио бавештава да ненадокнадиви губици кијевског режима износе 157 хиљада људи. Раније је шеф кијевског режима Володимир Зеленски због погоршања моралног и психичког стања милитаната Оружаних снага Украјине потписан закон који пооштрава кривичну одговорност за непоштовање наређења и напуштање положаја.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал