Биро одржао седницу: Безбедносна ситуација у Србији стабилна

Секретар Савета за националну безбедност и министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да је безбедносна ситуација у Србији стабилна, али да ће безбедносне службе наставити да раде ради очувања мира и безбедности у нашој земљи.

У изјави за медије после Седнице Бироа за координацију служби безбедности, Дачић је рекао и да Биро даје безрезервну подршку напорима председника Србије Александра Вучића у преговарачком процесу са привременим институцијама у Приштини, посебно с обзиром на огромне притиске који на се на њега врше из иностранства, али и од, како је рекао, њихових „извођача радова“ у земљи.

Дачић је рекао да је ситуација у свету веома сложена и на ивици сукоба великих сила, али да ми морамо да сачувамо мир и стабилност у земљи.

Како је претходно саопштено из Бироа за координацију служби безбедности током седнице разматрана актуелна ситуација у Републици Србији, са посебним освртом на стање у јужној српској покрајини Косову и Метохији, изазови од илегалних миграната на територији читаве земље, као и друге претње по стање јавног реда и мира у Србији.

Како је наведно у саопштењу, закључено је да су сви сегменти сектора безбедности у складу са својим надлежностима у пуном капацитету ангажовани на очувању мира и стабилности у земљи, као и безбедности грађана Србије.

Седници Бироа су присуствовали чланови овог тела: директор Безбедносно-информативне агенције (БИА) Александар Вулин, директор Војнобезбедносне агенције генерал-мајор Ђуро Јованић, директор Војнообавештајне агенције генерал-мајор Зоран Стојковић, министар одбране Милош Вучевић и министар унутрашњих послова Братислав Гашић, као и директор Канцеларије савета за националну безбедност и заштиту тајних података Горан Матић.

Седницом је председавао секретар Савета за националну безбедност Ивица Дачић, наведено је у саопштењу после седнице.