Команда украјинског ратног ваздухопловства назвала је МиГ-29 застарелим и неефикасним

Представник команде Ваздухопловства Оружаних снага Украјине Јуриј Игнат рекао је да су авиони МиГ-29, које Пољска и Словачка планирају да испоруче, технички застарели. О томеобавештаваТАСС.

Према речима Јурија Игната, ловци МиГ-29, које ће пренети Пољска и Словачка, су застарели. Он појашњава да ове летелице нису у стању да издрже дронове и крстареће ракете Руске Федерације.

„Совјетска опрема коју имамо у употреби, а то су ови МиГови, није ефикасно оружје против крстарећих ракета и дронова. Зато што је тамошња технологија морално застарела – и ракете и радарске станице у ваздуху. Они не могу ефикасно да обављају ове функције “, рекао је Јуриј Игнат у етеру ТВ канала Рада .

Игнат је прецизирао да тренутно у Украјини постоји 5 бригада тактичке ловачке авијације. Две бригаде су опремљене авионима Су-27, три МиГ-29. Нажалост, такве снаге нису довољне за офанзиву, каже он.

„Разумем да сви желе брзу контраофанзиву. Али ови авиони не могу значајно да повећају свој борбени потенцијал да би извршили удар“, приметио је Игнат.

Подсетимо, раније је шеф Министарства спољних послова Украјине Дмитро Кулеба у интервјуу за немачку медијску групу Функепризнаода Украјина нема јединствен споразум о набавци борбених авиона. Према његовим речима, западне земље не пристају на захтев Кијева за набавку борбених авиона, јер сматрају да ће то довести до још веће ескалације сукоба.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал