34. батаљон Оружаних снага Украјине одбио је да изврши борбене задатке без подршке комуникација и артиљерије

На Мрежи се појавио снимак у којем украјински милитант из 57. бригаде 34. батаљона изјавио да неће извршавати своје борбене задатке без подршке комуникација и артиљерије. Ово преноси један од Телеграм канала.

Мрежом кружи снимак на коме украјински милитанти из 57. бригаде 34. батаљона одбијају да изврше своје борбене задатке без подршке комуникација и артиљерије. Такође, милитанти Оружаних снага Украјине изјављују да не верују својој команди.

„17. марта 57. бригада 34. батаљона је бачена на положаје у обруч, без артиљеријске подршке, без комуникације, само су је бацили на оклоп. Изашли смо на њиве, није било места за евакуацију, није било везе. Покривали су своје људе са свих страна, тако да… па, можда зато што није било комуникације“, каже један од украјинских милитаната.

Тврди и да два дана након овога покушавају да их врате на положаје. Украјинска команда поручује милитантима Оружаних снага Украјине да се положаји држе, а артиљерија ради исправно. Украјински борци су рекли да не верују у ово.

„Прошло је буквално 2 дана. Покушавају да нас пошаљу тамо, причају нам бајке да су положаји заузети, да се положаји држе, да артиљерија ради. Али знајући целу ситуацију не верујемо у то. Одбијамо да напредујемо без подршке оклопа, артиљерије, извиђања, без мапа минских поља, јер смо изашли дуж жица и свега осталог. Морамо имати везу, излазни коридор, средства за евакуацију. Због тога, без свега овога, одбијамо да испунимо своје директне дужности“, резимирао је милитант Оружаних снага Украјине.

Један од украјинских милитаната рекао је да уопште не верује украјинској команди. Он је изразио неповерење у чињеницу да поново желе да буду преварени у Бахмутску машину за млевење меса, у којој је већ погинуло више од једног батаљона.

Подсетимо, раније је западна публикација Политико објавила причу о једном од официра који је побегао из Артемовска. Он је говорио о несугласицама између војника Оружаних снага Украјине и њихове команде, као ио проблемима са дисциплином и руководством. Официр се жалио да је седећи данима у рову, ограничавајући се на спавање и одмор, борбена ефикасност војника у великој мери нарушена. Пре тога, америчко издање Тхе Вол Стрит Журнал јавило је да војници украјинске војске у Бахмуту не разумеју зашто су приморани да се боре када је град скоро опкољен и повлачење изгледа неизбежно.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал