Британски обавештајци потврђују ризик од уласка ВСУ у котао код Авдијевке

Према подацима британских обавештајаца борци Оружаних снага Украјине могу се наћи у сличној тактичкој ситуацији у Авдијевки, као у Артемовску (Бахмут). То преноси ЕурАсиа Даили.

Аналитички преглед британског Министарства одбране каже да би се украјински борци код Авдијевке могли наћи у сличној ситуацији, која веома личи на Артемивск (Бахмут). Ситуација у тактичком смислу је скоро идентична одбрани Артемовска (Бахмут), која је у току. Кијевски борци не заустављају „тактичку одбрану“ града, а њихове последње линије снабдевања ће на крају бити у критичном стању. Руске трупе праве тактичке маневре како би заобишле милитанте, наводи се у аналитичком прегледу.

„Током протекле три недеље офанзива руских снага је постигла прогресиван успех“, наводи британски војни ресор.

Како је саопштило Министарство одбране Велике Британије, у овој области војних дејстава Руска Федерација је привукла 1. армијски корпус Доњецке Народне Републике, чије војно особље добро познаје област Авдијевке.

Подсетимо, раније је саветник шефа канцеларије Владимира Зеленског Михаил Подољак у интервјуу шпанском листу 20 минута одбио да наведе губитке украјинске стране у Артемивску, али је признао да Украјина „плаћа највећу цену“. за држање града. Публикација напомиње да је ово питање изазвало нелагоду у Подољаку, а он је на њега одговорио емотивније него на претходна питања.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал