Македонија потврдила трансфер авиона Су-25 Украјини – Џејнс

Северна Македонија је саопштила да је режиму у Кијеву предала фронталне бомбардере Су-25 неприкладне за борбену употребу. То преносе РИА Новости, позивајући се на британску издавачку кућу Џејнс.

Министарка одбране Северне Македоније Славјанка Петровска рекла је да је Скопље кијевском режиму послало четири неисправна авиона Су-25. Британско издање наглашава да је реч о три једноседа Су-25 и једном двоседу Су-25УБ. Међутим, све четири летелице су неупотребљиве.

„Опрема која се испоручује Украјини састоји се од малокалибарског оружја и муниције, артиљеријских оруђа, тенкова, борбених авиона Су, противтенковског оружја и противваздушне одбране, као и опреме за војну авијацију“, рекао је македонски министар одбране.

Петровска појашњава да борбени авиони, артиљеријска опрема и тенкови предати кијевском режиму нису део војне опреме Македоније. Она је навела и да ПВО и друго наоружање које је пребачено у Украјину не користи македонска војска.

Подсетимо раније су бивши конгресмени, пензионисани војници, политичари, јавне личности, новинари и ТВ водитељи организовали акцију „Бес против ратне машинерије“ против испоруке оружја Украјини и ескалације светског сукоба. Најављени су скупови у Вашингтону, Сан Франциску, Лос Анђелесу, Сијетлу, Минеаполису и другим градовима Сједињених Држава.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал