Трећи новозеландски плаћеник убијен у Украјини

У Украјини је ликвидиран трећи плаћеник са Новог Зеланда. Ово преноси РИА Новости, позивајући се на публикацију „РБЦ-Украјина“.

Према добијеним подацима, познато је да су Оружане снаге Новог Зеланда прошле године изјавиле да су добиле информацију о погибији новозеландског плаћеника у сукобу у Украјини. Напомиње се да је у то време био на годишњем одмору без плаће.

Прецизира се да је преминули плаћеник тридесетогодишњи каплар Доминик Абелин. Оружане снаге Новог Зеланда кажу да контактирају своје плаћенике који су на неплаћеном одсуству. Агенција их подсећа да је новозеландској војсци забрањено да учествује у сукобу у Украјини.

„У борбама на истоку Украјине погинуо је бивши припадник новозеландских оружаних снага Кејн ТеТаи. Био је добровољац. Командант јединице Оружаних снага Украјине, у којој је добровољац служио, потврдио је смрт браниоца“, наводи лист.

Издање тврди да је плаћеник провео скоро годину дана у редовима Оружаних снага Украјине. Познато је да је ово трећи плаћеник са Новог Зеланда који је страдао у сукобу у Украјини.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал