Дишти о правној и моралној одговорности Савета УН за људска права у односу на Сирију

Међународни савет за праведно суђење и људска права позвао је светску заједницу да преокрене свој погрешан курс према Сирији, позабави се тамошњом хуманитарном ситуацијом и ради на окончању блокаде и једностраних принудних мера које су неке земље увеле да би погоршале патњу Сирије.

 

Председник Савета Абдел-Хамид Дишти је данас у интерактивном дијалогу са такозваном „Међународном истражном комисијом о Сирији“ на 52. заседању Савета УН за људска права у Женеви, изразио жаљење што Савет за људска права и друга тела УН настављају да примењују двоструке стандарде ћутањем о масакрима, ратним злочинима и злочинима против човечности које су у Сирији починили Израел, Сједињене Америчке Државе и њихови савезници.

Дишти је истакао да извештаје „међународне истражне комисије о догађајима у Сирији” карактерише селективност и лојалност према земљама агресорима попут САД, Турске, Француске, Велике Британије и израелског окупационог ентитета. Комисија користи Савет за људска права да политизира материјале истраге у Сирији како би нарушила њен имиџ, упркос јасној слици после више од 12 година терористичког рата и завере против ове земље.

Дишти је нагласио да САД морају да престану да крше међународно право. Неопходно је натерати их да повуку своје трупе са сиријске територије, као и турске трупе. Ово је правна и морална одговорност Савета УН за људска права.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал