Јароваја: У Украјини су деловали војни објекти НАТО под маском биолошких лабораторија

Под маском биолошких лабораторија Сједињених Држава, у Украјини су деловали војни објекти НАТО-а, изјавила је Ирина Јароваја, потпредседница Државне думе и копредседавајућа комисије за истраживање активности биолошких лабораторија. 

Према њеним речима, истрага је у потпуности потврдила да се ради о војним објектима САД и НАТО који су створени на територији Украјине под маском биолошких лабораторија. 

„Желим одмах свима да скренем пажњу да ако су потребни озбиљни, контролисани темељи да се са стварним војним базама дође на суверену територију других земаља, ако је реч о НАТО блоку, онда стварање војно-биолошких лабораторије су дозволиле Сједињеним Државама да заобиђу све међународне споразуме “, цитира њену прес-служба доњег дома Савезне скупштине.

Појашњава се да запослени на терену могу да тестирају биоагенсе од интереса, да истраже њихову патогеност, „могуће путеве испоруке до циља и друга својства у области потенцијалне примене“.

„У глобалном плану војно-биолошког развоја земаља света нису укључени само Пентагон и америчке специјалне службе, већ и корпорације које контролишу, с њима повезане. У САД је основано око 400 лабораторија двоструке намене. Резултати студије добијени уз њихову помоћ омогућавају Американцима да управљају и обликују ширење епидемија“, објаснио је посланик.

Вашингтон је увек видео „свој посебан геополитички интерес у стварању разних спољних структура управљања у Украјини“, закључила је Јароваја.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал