„Југословенски сценарио“ само у Украјини, представник руског МИП-а о преношењу граната Оружаним снагама Украјине

Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захароваодговорила је на изјаву заменице министра одбране Велике Британије Анабел Голди да Лондон пребацује Украјини муницију са осиромашеним уранијумом.

Портпаролка руског министарства спољних послова рекла је да би снабдевање Уједињеног Краљевства пројектилима са осиромашеним уранијумом довело до катастрофалних последица. Марија Захарова је подсетила да је сличне гранате користила и војска НАТО-а када је обављала своју „мировну мисију” у оквиру „Савезничких снага” у Југославији.

Југословенски сценарио. Ове гранате не само да убијају, већ инфицирају животну средину и изазивају онкологију код људи који живе на овим просторима“, навела је Захарова на свом личном Телеграм каналу.

Она је појаснила да ове гранате имају непоправљиве последице не само за оне против којих се користе, већ и за оне који их користе. Марија Захарова је, подсећајући на југословенску трагедију, подсетила Италијане, који су наводно заборавили на повреде које су им задале исте гранате.

„Узгред, наивно је веровати да ће жртве постати само они против којих ће све ово бити употребљено. У Југославији су први страдали НАТО војници, посебно Италијани. Потом су дуго покушавали да од НАТО-а добију надокнаду за изгубљено здравље. Али њихове тврдње су одбијене“, рекла је Захарова.

Званични представник руског Министарства спољних послова апеловао је на све људе који су још у стању да размишљају. Морају да се сете страшних последица које су донеле ове исцрпљене гранате.

„Када ће се пробудити у Украјини? Не говорим о зависницима на Банковој. И о онима који су још у стању да мисле. Њихови добротвори их трују “, рекла је Марија Захарова.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал