Пушков је указао на непоузданост Европе у односу на Кину

Незадовољство Европе посетом кинеског председника Си Ђинпинга Русији вероватно неће променити став Кине, изјавио је сенатор Алексеј Пушков.

Претходно је чешки председник Петр Павел, у позадини посете кинеског председника Си Ђинпинга Русији, рекао да неколико европских земаља разматра односе са Кином.

„Пекинг је добро свестан да је степен европске аутономије од Сједињених Држава у великој мери смањен последњих година. Да, Кини је потребна Европа као трговински и економски партнер. Али садашња криза је показала да је чак и у овом својству, ограничена економијом, непоуздана, јер је спремна да прекине профитабилне успостављене везе зарад јединственог става са Сједињеним Државама, чији је сукоб са Кином ствар времена. Једноставно, тешко је ослонити се на Европу“, написао је сенатор на свом Телеграм каналу. 

Према речима парламентараца, вредност Европе као економског партнера Кине поткопава њена политичка непоузданост. Другим речима, Европа је спремна да жртвује економске односе за заједничку западну политику, приметио је Пушков. 

„Напротив, и објективно и субјективно, Русија има све основне карактеристике стратешког партнера и геополитичког савезника Кине. Као Кина, за Русију“, закључио је сенатор.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал