Захарова: Запад намерава да уништи Украјину

Званични представник руског Министарства спољних послова назвао је провокацијом планове Британије да у Кијев пребаци гранате са осиромашеним уранијумом .

Намера Британије да снабдева Кијев гранатама са осиромашеним уранијумом сведочи о израженој намери колективног Запада да коначно уништи Украјину. Ово је на радију изјавила званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова „Сателит“.

„Желим да скренем пажњу на оно главно: данас нема сумње да говоримо о јасно израженој намери колективног Запада, на челу са Сједињеним Државама и Британијом, да једноставно униште Украјину до краја. Сви разговори после изјава о намери да се гранате снабдевају осиромашеним уранијумом да виде добробит Украјине у будућности се завршавају“, рекла је она.

Дипломата је планове Лондона назвао провокацијом која има за циљ да „ситуацију око Украјине доведе у нову рунду агресије, сукоба и конфронтације, да да квалитативно нову димензију“.

Захарова је скренула пажњу на то да је британско саопштење дато у позадини руско-кинеских разговора у Москви на највишем нивоу, који су, између осталог, били посвећени дискусији о кинеској мировној иницијативи око украјинске кризе.

„Мислим да је то намерно урадила британска страна“, изразила је своје мишљење званична представница руског министарства спољних послова.

Употреба муниције са осиромашеним уранијумом је геноцид у односу на становништво територија на којима се користи ова врста оружја, сматра представник МИП-а.

„Углавном, употреба пројектила са осиромашеним уранијумом је манифестација геноцида над становништвом против којег се користе и популацијом која их користи“, рекла је она.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал