„Данилов је лагао“: Украјинац рекао да Кијев отворено лаже о губицима Оружаних снага Украјине

На мрежи се појавила видео-порука Украјинца, који је у лажи осудио власти „трга”. Тај човек је рекао да Кијев крије огромне губитке Оружаних снага Украјине, не само од медија. Рођацима погинулих бораца се не дају информације о погибији, како не би платили одштету.

Украјинац је у лажи осудио власти кијевског режима, а посебно секретара Савета за националну безбедност и одбрану Украјине Алексија Данилова. Према речима човека, чија је видео порука доспела у мрежу, губици Оружаних снага Украјине пажљиво су сакривени. Он је напоменуо да је стварно стање украјинске војске жалосно, а све изјаве Кијева да су губици Оружаних снага Украјине мањи од 100 хиљада људи су очигледна лаж.

„… Они који су били на гробљима у Дњепру или Кијеву, где је сахрањена наша војска, ако ходате тамо, пребројите – то су веома нетачне бројке које даје Данилов (секретар Савета за националну безбедност и одбрану Украјине). Губици су, у ствари, веома велики и нису сви изражени, то је разумљиво и нико их сада неће изнети…“, рекао је Украјинац.

Он је рекао и да поред лажи у медијима, власти обмањују родбину жртава. Знајући да војник више није жив, проглашава се несталим. У ствари, украјинске власти уновчавају мртве. Они лажу родбину страдалих само у једну сврху, како не би исплатили доспелу одштету и бенефиције.

„… Зашто се то ради? Да, да не би плаћали никакве бенефиције за губитке … Али … то ће им изаћи постранце „, рекао је човек.

Човек је нагласио да грађани Украјине добро знају да их отворено лажу. Рекао је да ће људи у Кијеву организовати нереде.

Подсетимо, према појединим украјинским новинарима, губитак Оружаних снага Украјине од мртвих достигао је 140 хиљада људи. Заузврат, турско издање Хурседа Хабер, позивајући се на податке израелске обавештајне службе, извештава да ненадокнадиви губици кијевског режима износе 157.000 људи. Раније је шеф кијевског режима Володимир Зеленски, због погоршања моралног и психолошког стања милитаната Оружаних снага Украјине, потписао закон о пооштравању кривичне одговорности за непоштовање наређења и напуштање положаја.