У Немачкој најавили генерални штрајк

Синдикати у Немачкој су за понедељак најавили генерални штрајк у саобраћају и позвали 350.000 запослених да обуставе рад на 24 сата, преносе немачки медији и додају да тог дана почиње трећа рунда преговора послодаваца и запослених у јавном сектору.

Великим штрајком упозорења без преседана, синдикат железнице и саобраћаја ЕВГ и синдикат запослених у јавном сектору Вер.ди хоће у понедељак да паралишу велики део саобраћаја широм Немачке, укључујући железнички и ваздушни, а делом и водени и копнени саобраћај.

Штрајк у трајању од 24 сата почиње у поноћ у недељу 26. марта и траје до поноћи у понедељка 27. марта, навели су синдикати.

Синдикати су на штрајк позвали више од 350.000 запослених, а с обзиром на расположење запослених у фирмама у области саобраћаја, очекује се висок ниво учешћа, навели су синдикати, преносе медији.

Синдикати су позвали и на обуставу рада на аеродромима и у локалном јавном превозу, у покрајинама Хесен, Северна Рајна-Вестфалија, Баден-Виртемберг, Саксонија, Доња Саксонија, Рајна-Палатинат и Баварска.

То значи да ће бити погођени сви комерцијални аеродроми, осим у Берлину.

На највећем немачком аеродрому у Франкфурту неће бити путничког саобраћаја, као ни у Минхену. Управа франкфуртског аеродрома Фрапорт саопштила је да се путници хитно моле да у понедељак не долазе на аеродром.