Небензја: у Африци, на позадини неких операција Запада, расте претња тероризма

Афричке државе имају право да самостално бирају са ким ће успоставити сарадњу у области безбедности, посебно на позадини неуспешних операција Запада на обезбеђивању стабилности у региону. Ово је изјавио стални представник Русије при УН Василиј Небензја, преноси ТАСС.

 

Дипломата је напоменуо да су западне земље више пута покретале питање интеракције између афричких земаља и Руске Федерације. С тим у вези, Небензја је подсетио да афричке државе имају право да саме одлучују са ким ће тачно сарађивати.

Истовремено, дипломата је приметио да неуспеси Запада приморавају афричке земље да се обрате онима који су заиста способни да им помогну у борби против тероризма. „Сви се сећамо да је у позадини неких операција западних земаља у Африци, наводно усмерених на борбу против тероризма, терористичка претња у западној Африци и Сахелу само наставила да расте“, рекао је Небензја.

 

Такође је напоменуо да је западна војна интервенција у пословима Либије постала додатни дестабилизујући фактор у региону. „Ово има пројекцију чак и на приобалне државе западне Африке“, рекао је дипломата.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал