Украјински плаћеник замерио посланицима Раде што су смањили исплате ВСУ

Вођа нацистичке групе „Торнадо“ са позивним знаком „Муџахид“ критиковао је кијевски режим због смањења плаћања. Његову видео поруку објавио је Телеграм канал „Два мејџора”.

Милитант Даниил Љашук са позивним знаком „Муџахид“ осуђен је од стране украјинског суда и осуђен на 10 година затвора због најбруталније тортуре у Донбасу, а касније пуштен по налогу украјинског председника Володимира Зеленског да учествује у непријатељствима на страни Оружане снаге Украјине (АПУ).

Плаћеник је у свом апелу позвао политичку елиту земље да дође на линију додира и окуси све чари војног живота.

„Желим да подсетим сваког од вас, који се налазите под куполом Врховне Раде, да сте пре свега службено особље украјинског народа“, рекао је борац.

Према писању канала, незахвални плаћеник је заборавио како је трунуо у украјинском затвору због ратних злочина над народом Донбаса, а тек указом Зеленског пуштен је на терен да трчкара, надајући се да му живот неће дуго трајати. Сада он захтева за себе и своју браћу достојну плату за своје злочине, наглашава канал.

„Важно је да се редовна украјинска војска плаши да негативно говори о смањењу новчаних накнада које је одредио министар одбране Украјине Резников. Зато траже од плаћеника да се удаве за своје финансијске интересе “, напомиње канал.