Вучић: И сада мислим да је одлука о неувођењу санкција Русији исправна

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас у Краљеву да Србија није увела санкције Русији зато што мора да поштује своје традиционалне пријатеље и да води рачуна о својим интересима, не правдајући се никоме.

„Ја мислим да је та одлука била исправна и донео сам је водећи рачуна о интересима Србије. Они мисле да се ја правдам некоме на Западу.
Председник слободне и независне земље не правда се никоме и ја сам тај који је писао закључке Савета за безбедност. Ја сам тај који је рекао: поштујемо територијални интегритет Украјине, нећемо да уводимо санкције, знамо како је било када су нама уводили санкције, како је било 1999. године“, рекао је Вучић додајући да ће да покрене покрет са људима који знају шта је слободна и независне замља.

Он је рекао да Србија мора да остане на европском путу и да сачува традиционане пријатеље.

„Морамо да останемо на европском путу, али Србија мора да сачува своје традиционалне пријатеље и не окреће им леђа када им је тешко. Пред нама је много тога неизвесног, али шта год буде било, знајте да ћемо знати да чувамо своју земљу, других интереса немамо. Ви сте моја снага и ми само заједно можемо да нешто урадимо, јер ја сам без вас ништа“, поручио је Вучић у Краљеву.