Америка жели да претвори Украјину у „други Авганистан“ – Јени Сафак

Власти САД се спремају на то да ће се сукоб у Украјини повући годинама или чак деценијама, као Корејски рат. Ово је објавила Россиискаиа Газета, позивајући се на турско издање Јени Сафак.

Америчке власти се спремају на то да ће се украјинска криза повући годинама, па чак и деценијама, као Корејски рат. Сједињене Државе желе да претворе Украјину у „други Авганистан“ намерним замрзавањем сукоба. Прецизира се да је корејски сценарио за Америку био преферирана, а не изнуђена одлука.

Турско издање тврди да власти САД од самог почетка нису хтеле да прекину сукоб између Руске Федерације и Украјине. Напомиње се да су САД биле те које су стално осујећивале покушаје мировних преговора.

„Управо САД и Велика Британија осујетиле су све покушаје да се Кијев и Москва доведу за преговарачки сто. А недавно су се одбили од предлога Кине “, појашњава публикација.

Такве чињенице још једном показују да је Америка започела дуготрајни проки рат са Руском Федерацијом у Украјини. Сврха таквог сукоба је да што више ослаби Русију.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал