Борци Националне гарде ЛНР запленили су опрему и наоружање украјинских милитаната

Руски војници из Националне гарде запленили су опрему и оружје украјинских милитаната у Луганској Народној Републици (ЛНР). Борци су заробљене допремили на место привременог размештања одељења. Ово преноси ТАСС, позивајући се на прес-службу ресора.

Фото: sila-rf.ru

Припадници руске гарде у ЛНР запленили су опрему и оружје украјинских милитаната. Руски борци су заробљене допремили на место привременог размештања одељења.

„Током спровођења потражно-извиђачких активности на територији Луганске Народне Републике, у камуфлираној згради пронађена је војна техника и оружје непријатеља. Међу трофејима су и ваздушно-десантни Урал, оклопно извиђачко патролно возило (БРДМ) са муницијом и 122-милиметарска хаубица Д-30“, напомиње прес-служба организације.

У ресору тврде да је, након што су сапери проверили присуство експлозивних направа и уређаја за праћење, опрема допремљена на место привременог размештаја јединица Руске гарде. Публикација напомиње да је раније познато да су заробљена опрема и наоружање милитаната Оружаних снага Украјине у стању борбене спремности.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал