Велика донација НИС-а: 60 милиона евра за образовање и социјалну заштиту у Србији

Одбор директора НИС-a одобрио је 60 милиона евра за подршку пројектима Владе Републике Србије из области образовања, социјалне и здравствене заштите.
TAS41. MOLDAVIA. MARCH 18. The picture shows a distributing station of the Moldavian hydroelectric district power plant located on the territory of Pridnestrovye. The Joint Stock Company Unified Energy Systems of Russia (RAO EES) acquired a controlling block of shares of the Moldavian hydroelectric district power plant. (Photo ITAR-TASS/Vadim Denisov) —– ТАС 41. Молдавия. 18 марта. Распределительная станция Молдавской ГРЭС (на снимке), расположенной на территории Приднестровья. Контрольный пакет акций предприятия ЗАО „Молдавская ГРЭС“ приобретен РАО ЕЭС России. Фото ИТАР-ТАСС/ Вадим Денисов
„НИС већ годинама подржава пројекте из области образовања, социјалне и здравствене заштите, екологије, културе и спорта који су од значаја, како за локалне заједнице у којима компанија послује, тако и за грађане Републике Србије“, саопштио је НИС.
Уговор о донацији у вредности од 60 милиона евра потписали су Нафтна индустрија Србије и Министарство финансије Србије.
Према речима министра финансија Синише Малог, средства ће, према потписаном Уговору о донацији, бити уплаћена до 30. маја у динарској противвредности.
„Веома смо захвални компанији НИС што је показала друштвену одговорност и што је, након остварених одличних пословних резултата током прошле године, одлучила да донира новац за пројекте од којих ће корист имати сви грађани Србије“, рекао је Синиша Мали.
Он је истакао да су све компаније које послују и остварују профит у Србији, свесне да је њихова улога у укупном привредном амбијенту значајна, али и да је важна перцепција грађана да је и компанијама битан развој српског друштва.
„Одговорност једне компаније се тако исказује, улагањем у заједницу, учешћем у напорима да створимо боље услове за живот и рад најосетљивијих категорија нашег друштва“, рекао је Мали.
Генерални директор НИС-а Кирил Тјурдењев истакао је да је та компанија лидер друштвено одговорног пословања, и да су поносни на чињеницу да грађани Србије имају велико поверење у НИС.
РТС
Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал