Кина позитивно оцењује наставак учешћа Сирије на састанцима Арапске лиге

Кинески амбасадор у Дамаску Ши Хонгвеј потврдио је да ће наставак учешћа Сирије на састанцима Лиге арапскиһ држава ојачати солидарност арапских земаља, убрзати кораке арапског света на путу развоја, као и интензивирати напоре да се обновити земљу.

Амбасадор је у саопштењу, чију је копију добила новинска агенција САНА, навео да његова земља поздравља повратак Сирије у Арапску лигу. Он је уверио да ће традиционално пријатељски кинеско-сирски односи наставити да се развијају и унапређују заједничким напорима. Кина је изразила спремност да сарађује са Сиријом и другим земљама света на стварању модерније светске парадигме.

Амбасадор је напоменуо да је 20. Национални конгрес Комунистичке партије Кине, одржан у октобру прошле године, изнео план за будући развој земље са акцентом на свеобухватну обнову кинеске нације кроз модернизацију. Према његовим речима, „модернизација у кинеском стилу” је неизбежан избор за развојни процес Кине, који траје сто година, постао је неизбежни резултат научне основе људског развоја. Кина ће даље штитити развојна права народа свих земаља, више радити на промовисању отворене цивилизоване комуникације на високом нивоу и унапређивати сарадњу у изградњи заједнице у догледној будућности.

„Модернизација у кинеском стилу” омогућиће динамичнији опоравак светске привреде, будући да је Кина тренутно велики трговински партнер за више од 140 земаља и региона, а кинеске директне инвестиције у вредности од 320 милиона долара стижу у свет сваког дана, нагласио је амбасадор.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал