Кина: Учешће Сирије на самиту Арапске лиге доказало је способност арапских земаља да одређују сопствену будућност

Министарство спољних послова НР Кине сматра да учешће Сирије на самиту Арапске лиге у Џеди потврђује способност арапских земаља да преузму одговорност за своју судбину и будућност, уз напомену да се јачање међуарапске солидарности и сарадње сусреће. тежње народа и дух времена.

Портпаролка кинеског министарства спољних послова Мао Нинг рекла је на конференцији за новинаре: „Срећни смо што видимо помирење у арапском свету, које је дало ново лице земљама региона и донело наду свом народу.

Она је додала: „Кинеска страна честита председнику Башару ел Асаду што је присуствовао састанку Високог савета Арапске лиге и поново ујединио велику арапску породицу. Ово у потпуности доказује да су арапске земље способне да преузму одговорност за своју судбину и будућност.

Мао Нинг је уверио да ће Кина, као искрени пријатељ арапског света, наставити да подржава арапске земље у јачању њихове стратешке независности и јединства, јачању њихове улоге у регионалним и међународним пословима и промовисању мира, стабилности и напретка.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал