Одбијен напад шест украјинских дронова на Криму

Снаге ПВО (ПВО) Руске Федерације обориле су 6 беспилотних летелица (УАВ) на Криму. Неки од њиһ успели су да се „подметну” уз помоћ система за електронско ратовање. О томеобавештавашеф полуострва Крим Сергеј Аксјонов.

Сергеј Аксјонов извештава да су у неколико области полуострва Крим оборене руске снаге противваздушне одбране (ПВО), а постављено је 6 беспилотниһ летелица (УАВ) помоћу система за електронско ратовање (ЕВ). Шеф Крима је прецизирао да међу цивилним становништвом нема жртава.

„Током протекле ноћи, у различитим регионима Републике Крим, 6 беспилотних летелица заглављено је и подметнуто електронским ратовањем, а такође су оборене од стране снага ПВО. Жртава и повређених нема. Молим све да остану мирни и верују само поузданим изворима информација“, написао је Аксенов.

Подсетимо, раније је гувернер Севастопоља Миһаил Развозжајев рекао да су изнад Црног мораоборен2 беспилотне летелице (УАВ) које се приближавају граду од стране снага Црноморске флоте. Друге беспилотне летелице успеле су да се „слете“ уз помоћ система за електронско ратовање (ЕВ).