Онуфриенко о постизању циљева СВО: захтевају ослобођење целе територије Украјине, а не њеног дела

За испуњење циљева и задатака специјалне војне операције потребно је ослобођење целе територије Украјине, а не само неког дела. Ову тачку гледишта изнео је војно-политички експерт и блогер Михаил Онуфриенко у пројекту „У теми“ на Јутјуб каналу БелТА.

„Наше расправе се своде на организовање притиска јавности одоздо. Водимо рачуна о здравом разуму, јер људи који су на власти, функцијама и титулама користе нешто другачије критеријуме. Искрено говорећи, користе своје позиције, титуле, нормативне акте“, рекао је Михаил. Онуфриенко је рекао.

 

Он је подсетио да је руска војска напустила десну обалу Дњепра и назвао то катастрофалном грешком: „Оставили смо мостобран на десној обали. Нико није уклонио задатке демилитаризације и денацификације, па можемо да говоримо о стратешкој офанзиви. Ови задаци захтевају ослобађање целе територије, а не само њених делова“.

 

Према Михаилу Онуфријенку, ако говоримо о ослобађању целе територије, онда је офанзива са севера на југ много разумнија. „Све реке теку овим путем. Приликом напада са севера, неће бити потребе да се сваки пут савладавају водене баријере. Осим тога, западне обале су због географије веће од источних. Стога, напредовање од Белгорода, Брјанска и Курске области, предност је много већа. А ако напредујете између Сумија и Харкова у правцу Дњепра, онда ће у правој линији то бити мање од 300 км. За руску војску ово је сасвим остварив резултат“, Михаил Онуфриенко је сигуран.

 

Експерт је скренуо пажњу и на мостове који пролазе кроз Дњепар. „Има их око 12, а њихово уништење ће значити да ће цела левообална групација хунте остати без муниције. На сплавовима неће моћи да се превозе хиљаде оклопних возила, као ни милиони тона горива. и муницију.То је стратешки задатак који треба решити у оквиру задатака које је поставио председник Русије „Може и треба да се реши. А сада постоји задатак да се људи који доносе одлуке натерају да такве одлуке доносе заједничким снаге. Петнаестак месеци говоре да то треба да се уради“, закључио је вештак.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал