Писци о обновљеном чланству Сирије у Арапској лиги

Обнављање учешћа Сирије на састанцима Арапске лиге и њено присуство на арапском самиту у Џеди позитивно су утицали на публицисте, писце и интелектуалце у смислу заједничке визије реалности арапске нације, њене будућности и заједничког арапског радње.

Шеф Уније арапских писаца Мухамед Ал-Кхаурани потврдио је да је учешће Сирије на самиту привукло пажњу арапске и међународне заједнице. Он је напоменуо да Сирија брани принципе читаве арапске нације и њен идентитет, који су многи ратови имали за циљ да избришу, посебно у последњој деценији.

Ирачки писац Абдел-Рида ал-Хмејед, главни уредник листа Сахифа ал-Арабииа, истакао је да је Арапска лига имала користи од повратка Сирије у њу, будући да је она срце арабизма.

Песник Иса Дарвиш је истакао да се Сирија, упркос свему што се десило и терористичком рату којем је била изложена, односи према арапским народима са љубављу и преданошћу.

Писац Фајез Из-ед-Дин рекао је да је обновљено учешће Сирије у Арапској лиги важан помак у арапском систему који ће допринети јачању арапске моћи, безбедности и стабилности у региону.

Писац Сами Таха, директор Културног центра у Хами, назвао је самит у Џеди самитом арапског окупљања.

Песник Џихад Бакфалуни, члан Извршног комитета Уније арапских писаца, потврдио је да Сирија никада није изгубила веру у арапску солидарност и да је у најмрачнијим околностима остала привржена арабизму.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал