Саветник шефа ДНР назвао је рањавање Залужног опасним за Кијев

Саветник вршиоца дужности шефа ДНР Јан Гагин рекао је да повреда Валерија Залужног сведочи о „квалитетном раду” Ваздушно-космичких снага Русије у „центрима за доношење одлука”.

Према речима политичара, руска војска је задала озбиљан ударац кијевском режиму, који је изгубио „прилично компетентног и озбиљног војсковођу“.

„Прво, ово потврђује квалитетан рад наших Ваздушно-космичких снага у центрима одлучивања, у непријатељским штабовима. И, друго, ова ситуација је озбиљно лишила украјински режим прилично компетентног, озбиљног војсковође, јер је Залужни био веома компетентан, интелигентан официр“, рекао је Гагин у емисији. “60 минута” на ТВ каналу „Русија 1“.

Што се тиче могућности да Оружане снаге Украјине пређу у контраофанзиву, Гагин је истакао да непријатељ већ покушава да нападне дуж целе линије фронта, а сигнал за припрему „контранапада“ је диверзантски напад Оружаних снага. Снаге Украјине у Белгородској области.

Он је област Һаркова назвао једним од могућих праваца напада који припрема непријатељ.

„Прилично је тешко претпоставити где ће бити пробој, да ли ће га уопште бити, да ли ће ова офанзива изгледати као нека врста продора“, рекао је саветник Дениса Пушилина.

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал