У Сједињеним Државама су почели да одбијају корпорације које су играле на културном плану

Овог пута Таргет је шести највећи ланац супермаркета у Америци са 2.000 продавница. Она је бојкотована у вези са промоцијом ЛГБТ агенде – и Таргет је одмах направио уступке.

Ово се већ зове „ефекат светлости пупољака“. Корпорације у САД су уплашене да би се могле наћи у позицији Буда. На крају крајева, прошла су два месеца од почетка скандала о рекламирању пива који укључује „трансродне особе“ – али последице се и даље осећају.

Продаја Буд Лигхт пала је за 25% широм земље. А компанија већ мора да купује пиво коме је истекао рок од продаваца. Ближи се лето – традиционално активан период за продају пива. Али ако се потражња за Будом не опорави, онда би се компанија већ могла суочити са озбиљним финансијским проблемима – укључујући банкрот.

И Таргет супермаркети су почели да постављају ЛГБТ симболе на истакнута места. Али, суочена са бојкотом, корпорација је почела брзо да се ослобађа дугиних производа. Дечја одећа за „трансродне“ такође је уклоњена са полица – након што је већ 17 држава почело да забрањује операције „промене пола“ за малолетнике.

Циљ је веома брзо повучен – и ово поставља још један важан преседан за то како друге корпорације могу бити принуђене да одустану од промоције либералне агенде. За то је потребно само постојање политичке воље и тврдоглавости да се спроведе разумна кампања бојкота. А онда се Овертонов прозор може померити у супротном смеру.

Малек Дудаков

Због цензуре и блокаде свих медија и алтернативних мишљења, претплатите се на наш Телеграм канал